Minden Örkényről, másképpen

Örkény város

Örkény város

Tényleg nem érdekel?

2017. november 07. - szobiszorp

Nemrég Örkényben jártam. Láttam valamit, amiről eddig nem volt tudomásom. Azt mondják ez egy emlékmű. Ha az akkor szégyen ahogy kinéz. Ez is a város szégyene, mint még néhány más.

De nem ez a legfontosabb. Hanem mind az, ami a kerítésen van. Vörös csillag, sarló és kalapács. Vajon miért van ott? Ez a kérdés.

Már említettem néhányszor, hogy Magyarországon vannak törvények. Ezeket az általunk választott parlamenti képviselők hozzák. A törvények között vannak jók és rosszak is. Ezeket lehet vitatni, szidni, dicsérni, véleményezni, stb. De! A törvényeket be kell tartani! Mindenkinek. Polgárnak, önkormányzatnak, kormánynak, hivataloknak, mindenkinek. Kivétel nélkül.

Van egy törvény ami az önkényuralmi jelképekről szól. Ez a Btk. 335.§. Idézem: - SS-jelvény, nyilaskereszt, sarló-kalapács, ötágú vöröscsillag vagy ezeket ábrázoló jelkép terjesztése, nagy nyilvánosság előtti használata, közszemlére tétele minősül bűncselekménynek.

Vagyis, a terület gazdája törvényt sért, bűncselekményt követ el folytatólagosan.

Beszéltem néhány emberrel. Szinte mindenki azt mondta: - Kit zavar az ott? Úgysem látja senki.. Ez volt a legtöbb vélemény.

Hát ez az! Kit zavarnak a törvényeink? Úgy sem tartjuk be őket... Jó ez így? Én mondhatom a hivatalnak vagy a rendőrnek, hogy kit zavar, hogy bűnöztem? Úgysem látta senki.. Ezt lehet?

Vagy itt a másik. Az önkormányzat folyamatos törvénysértést követ el, a középületek akadálymentesítése témában. Konkrétan, már évek óta nem megoldott a fogászati rendelő megközelítése néhány embernek. Pedig törvény van rá, hogy pl. A kerekes székeseknek is meg kell tudnia közelíteni a középületeket. Erre is azt mondjátok, kit zavar ez? ( néhány embert nagyon)

Itt is eltűrjük, hogy a jegyző és a városveztése pénzhiányra panaszkodik. Kit érdekel? A törvényben nincs benne, ha nincs pénz, akkor nem kell... A városvezetés és a törvénytudó jegyző tudja ezt, csak nem érdekli. Mert megteheti. Mert a nép eltűri, hogy a vezetőink sunyin törvénytszegjenek.

Mi mondhatjuk az adóhivatalnak, hogy momentán nincs pénzünk fizetni? Ugye nem.

Tessék mondani! Mikor Tetszenek már felébredni? Mikor fogja érdekelni a népet, hogy pont az nem tartja be a törvényeket, az követ el szabálysértést, bűncselekményt aki be akarja tartatni velünk és megbüntet minket ha mi szabálytalankodunk?

 

Lehet szidni a „migráncsokat”, menekülteket, Sorost, a kormányt, a libsiket, stb.. Mert az látszik (Mert beleverik a fejünkbe) De a hivatali törvénysértők nem érdekelnek minket. Tényleg nem érdekel senkit?

 

Örkényi Sanyi 

A bejegyzés trackback címe:

https://orkenyvarosmaskeppen.blog.hu/api/trackback/id/tr9613201163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása