Minden Örkényről, másképpen

Örkény város

Örkény város

Oligarcha? Á dehogy...

2016. július 28. - szobiszorp

Érdekes összefüggésekre leltem az interneten. Kedvenc oldalamon van egy cikk:

És önöknél ki a helyi oligarcha?

http://index.hu/gazdasag/2016/07/28/en_onoknel_ki_a_helyi_oliharga/

De mi az az oligargha?

Az oligarchia ókori görög szerzők szerint kevesek zsarnoki uralmát jelenti. Az oligarcha (vagy tartományúr) ógörög eredetű szó, amelynek jelentése egy nagyobb országrészen önhatalmúlag uralkodó főnemes, hatalmaskodó főúr, kiskirály. Rendszerint királyi privilégiumokat is használ, függetlenül a király jóváhagyásától. Arisztotelész szerint az oligarchia azon kevesek uralma, aki nem kiválóságuk, hanem vagyonuk alapján kerültek a vezető rétegbe. / A lexikon szerint/

Gondoltam körülnézek, Örkényben ki lehet oligarcha. Ki mennyi földalapú állami támogatást kap(ott), és milyen jogcímen. Érdekes ismerősre találtam. A jegyző egyesülete több mint tíz millió forinttámogatást kapott tavaly, az oldal szerint.  

Forrás

id

Jogcím

Név_cleaned

Város

Év

CNT(Név)

SUM(Támogatás.összege)

EU

örkény árpád 10aHatárok Nélkül-Magyartól Magyarig- Kulturális és Turisztikai Egyesület

EMVA - Vidéki alapszolgáltatások

Határok Nélkül-Magyartól Magyarig- Kulturális és Turisztikai Egyesület

Örkény

2015

1

5,059,355

Forrás

id

Jogcím

Név_cleaned

Város

Év

CNT(Név)

SUM(Támogatás.összege)

Nemzeti

örkény árpád 10aHatárok Nélkül-Magyartól Magyarig- Kulturális és Turisztikai Egyesület

EMVA - Vidéki alapszolgáltatások

Határok Nélkül-Magyartól Magyarig- Kulturális és Turisztikai Egyesület

Örkény

2015

1

5,064,995

 

Hogy mit jelentenek az EMVA - Vidéki alapszolgáltatások? Nézzük mit mond a google!

21/2015. (IV. 17.) MvM rendelet

az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről

 

  1. A támogatás igénybevételének feltételei
  2. § (1) E rendelet alapján támogatás vehető igénybe:
  3. a) kistérségi közlekedési szolgáltatás fejlesztésére falu- és tanyagondnoki szolgáltatás ellátásához kapcsolódóan (a továbbiakban: 1. célterület)
  4. aa) új gépjármű beszerzésére már működő szolgáltatás kapcsán;
  5. ab) a biztonságos közlekedés feltételeit megteremtő - a 3. mellékletben meghatározott - gépjármű típusokra vonatkozó műszaki paraméterekkel rendelkező kiegészítő eszközök, berendezések beszerzésére;
  6. ac) arculati elemek elhelyezésére;
  7. b) kistérségi közlekedési szolgáltatás fejlesztésére egyéb szolgáltatás ellátásához kapcsolódóan (a továbbiakban: 2. célterület)
  8. ba) új gépjármű beszerzésére már működő szolgáltatás kapcsán;
  9. bb) a biztonságos közlekedés feltételeit megteremtő - a 3. mellékletben meghatározott - gépjármű típusokra vonatkozó kiegészítő eszközök, berendezések beszerzésére;
  10. bc) arculati elemek elhelyezésére;

(2) Az (1) bekezdés a) pont ab)-ac) alpontjában meghatározottak beszerzése kizárólag az (1) bekezdés a) pont aa) alpontjában meghatározott gépjármű beszerzéssel együtt kérelmezhető.

(3) Az (1) bekezdés b) pont bb)-bc) alpontjában meghatározottak beszerzése kizárólag az (1) bekezdés b) pont ba) pontjában meghatározott gépjármű beszerzéssel együtt kérelmezhető.

(4) Támogatás kizárólag a biztonságos közlekedés feltételeit megteremtő eszközök, berendezések és műszaki paraméterekről szóló 3. mellékletben meghatározott műszaki paramétereknek megfelelő gépjárművekre nyújtható.

  1. § (1) Támogatás kizárólag az 1. mellékletben szereplő településen vagy a 2. mellékletben szereplő település külterületén megvalósuló falu- és tanyagondnoki, valamint egyéb szolgáltatáshoz vehető igénybe.

(2)1 A támogatási határozattal jóváhagyott műveletet legkésőbb 2015. november 6-ig meg kell valósítani. Kifizetési kérelem legkésőbb 2015. november 6-ig nyújtható be.

  1. § (1) Nem vehet igénybe támogatást az az ügyfél, akinek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (a továbbiakban: EMVA) nyújtott támogatással e rendelet szerint megjelölt szolgáltatáshoz kapcsolódóan korábban beszerzett gépjárművek vonatkozásában, e rendelet szerinti támogatási kérelme benyújtásának időpontjában még üzemeltetési kötelezettsége áll fenn, vagy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 103/2013. (XI. 8.) VM rendelet [a továbbiakban: 103/2013. (XI. 8.) VM rendelet] alapján az 1-es vagy 2-es célterület vonatkozásában az utolsó kifizetési kérelmét még nem nyújtotta be.

(2)2 Amennyiben az ügyfél több ellátási körzet működtetéséről gondoskodik, akkor az (1) bekezdéstől eltérően csak azon ellátási körzet fejlesztésére nem vehet igénybe támogatást, ahol az EMVA-ból nyújtott támogatással beszerzett gépjárművek vonatkozásában a támogatási kérelme benyújtásának időpontjában még üzemeltetési kötelezettsége áll fenn, vagy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 103/2013. (XI. 8.) VM rendelet alapján az utolsó kifizetési kérelmét még nem nyújtotta be.

(3) Polgárőr szervezet abban az esetben nyújthat be támogatási kérelmet, amennyiben a támogatási kérelem benyújtásakor az Országos Polgárőr Szövetség tagja.

(4) E rendelet keretében a LEADER Helyi Akciócsoport címmel rendelkező egyesület nem jogosult támogatás igénybevételére.

(5) Költségvetési szervek esetében az 1698/2005/EK tanácsi rendelet 71. cikk (3) bekezdés a) pontja alapján a támogatás számításának alapja az összes nettó elszámolható kiadás.

(6) Támogatási kérelem akkor is benyújtható, és támogatás akkor is nyújtható, ha az MVH az ügyfél vonatkozásában a Vhr. 2012. december 31-én hatályos 35. § (1) bekezdése alapján a támogatási határozatot visszavonó és a támogatáshoz való jogosultság megszűnését megállapító határozatot hozott, és e határozat jogerőre emelkedésétől számított 3 év az e rendelet szerinti támogatási kérelem benyújtásakor még nem telt el.

 

Ez érdekes. Ti tudtok valami hasonló tevékenységről, amit az egyesület tevékenykedett városunkban? Tíz millió adóforintunkkért.

Várom az egyesület vezetője/a jegyző válaszát.

 

Örkényi Sanyi

A bejegyzés trackback címe:

https://orkenyvarosmaskeppen.blog.hu/api/trackback/id/tr218919606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nooneca 2016.10.08. 14:15:24

Korrupció megy itt már mindenhol, meg a pénzkidobás! Az időközben elkészült weboldallal is hasonló történt! Az egész mehetne a levesbe, annyi pénzt biztos nem ért meg, amennyit az önkormányzat ráköltött arra a minősíthetetlen hülyeségre.

Naphosszat, reggeltől estig tudnám regélni, mikor a problémáim vele, és a legrosszabb, hogy ezt elregéltem az önkormányzatnak is! MAGASRÓL tojtak rája! Úgy gondolom egyébként hogy az önkormányzat az új idősek otthona, digitális analfabéták társasága, senkinek nincs egy érettségire hasonlítható hozzáértése sem, de komolyan.

Kár volt azért pénz kiölni, hogy legyen egy új weboldal, amivel ugyanúgy nem foglalkoznak, mert minek?! Csak időbe kerül!!!

De csak hogy egy marék hibát közzétegyek:
- Maga a kivitelező otthagyott egy hibaüzenetet, és úgy látszik magasról tesz rá, jó az úgy.
- Rengeteg helyen többféle betűtípust használnak azt sem tudják szerintem hogy mi az, mert a legrosszabb, hogy észre sem veszik, volt ahol megpróbáltak változtatni, de ott sem értek el eredményt.
- Térközhasználat szintén borzalmas, enterrel oldják meg a dolgot, ezért érettségin súlyos pontokat vontak volna le, és ha ez egy érettségi feladat lenne már biztos hogy magában ezért megbukott volna az aki ezt leművelte ott... Szánalom az egész.

Ebből adódóan azt gondolom hogy se az Office se más nem megy nekik, ezek után egy kérdésem van csak... Mit keresnek az Önkormányzatnál?!

Vérfrissítés... Fiatalítás... Digitalizálás... Modern társadalom... Ez az ami sosem lesz meg Örkényen, mert az önkormányzatba csak a haverok vannak, akik jellemzően 50+.

Ez csak egy ablakon kidobott pénz volt, legszívesebben számon kérném az összes ebben részt vett személyt, hogy mi a fenét csinálnak... Magában az ötlet és az elképzelés az csillagos ötös, a megvalósítás egy jó nagy karó, ezért kár volt.

Arról nem is beszélek hogy a Kötelezően közzéteendő "Testületi jegyzőkönyvek" szintén hiányoznak... Nekik már szóltam, nem tettek semmit, megint szólhatok a kormányhivatalnak.
süti beállítások módosítása